Așa se numește biblia femeii ajunsă mamă. Din vechi timpuri până azi. Cu soțul care crede cu tărie că rolul său este oricare altul în afara celui de a fi tată.

Toate avem o poveste. Soțul lui X vine foarte târziu acasă pentru că vrea să asigure un trai decent familiei sale (de fapt fuge de responsabilitate). Soțul lui Y simte că s-a rupt conexiunea dintre ei de când a venit copilul pe lume și e mereu nervos. Soțul lui Z i-a spus azi că el nu are de ce să o ajute cu cel mic pentru că ea a vrut copil, să și-l crească. Soțul tău a uitat să-ți mai aducă flori de ziua ta. Soțul meu caută mereu să iasă cu băieții, în loc să stea acele câteva ore cu unicul său copil. Soțul ei o trimite pe mă-sa să-i facă treaba…de parcă, noi mamele, trebuie mereu să vă ștergem pe mâini de rahatul pe care vi-l faceți.

Povestea asta cu soțul e tristă pentru că e al naibii de prezentă, iar numărul mamelor în această situație crește. Numărul familiilor monoparentale crește. Numărul copiilor neasumați…crește!

În afirmația ”soțul meu s-a schimbat de când a venit copilul pe lume” zace un ocean de lacrimi înghițite!

Sunt printre noi femei care aleg să nu vocifereze această durere. O lasă acolo, să se adâncească, până la depresie. Sunt altele care vor consiliere de cuplu, trăgându-și partenerul în direcția asta. Dar el vrea? 🙂 Câteva aleg să pună pe masă frustrările pentru a vedea cum pot remedia situația. Dar multe preferă să tacă și să creadă că e normal un astfel de comportament. Și odată acceptat, vor ajunge să se învinovățească pentru ”ruptură”. Vor ajunge să fie din ce în ce mai permisive, să uite complet de ele.

Și vreau să le rog pe aceste femei să își răspundă la următoarele întrebări:

  1. Crezi că prețul propriei fericiri este nefericirea?
  2. În cazul în care ai băiat, cum îl vei învăța să respecte femeia – așa cum soțul tău nu o face – dacă tu îi arăți ce înseamnă să fii o femeie nerespectată?
  3. În cazul în care ai fată, întreabă-te dacă rolul de mamă presupune să îți obligi copilul să ducă mai departe lecțiile pe care tu nu ai fost în stare să le înveți?
  4. De câtă victimizare mai ai nevoie până ajungi să-ți asumi responsabilitatea pentru propria viață?

Al tău soț cât este de implicat în creșterea copiilor voștri?

Ești fericită?

Tags

cum sa fiu o mama buna, cum sa fiu un sot mai bun, cum sa fiu un tata mai bun, exista viata dupa copil, femeia abuzata, implicarea ambilor parinti in cresterea copilului, ma simt vinovata, obligatiile unei mame, rolul de mama, rolul tatalui in dezvoltarea emotionala a copilului, sotul nu ajuta

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *