Am încetat să fiu soția perfectă! Societatea îmi spune că trebuie să fiu copilul perfect, femeia perfectă, apoi că trebuie să mă căsătoresc pentru a deveni soția perfectă, urmând să fiu și mama perfectă.

De azi scot din vocabularul meu cuvântul ”perfect”! De azi REFUZ să fiu perfectă pentru alții, dar să mă neglijez pe mine.

Începând de azi, aleg să fiu EU, să mă iubesc, să îmi respect trupul, să îmi acord pauze atunci când am nevoie și să fiu mai înțelegătoare cu mine!

Și asta te invit și pe tine să faci. N-a spus nimeni să începem să-i neglijăm pe ai noștri parteneri. N-a spus nimeni să începem o revoluție. E cazul, însă, să ne obișnuim să privim mai des în oglindă pentru că suntem frumoase! A venit momentul să nu ne mai preocupe cât de des gătim pentru soții noștri și să le propunem ca din când în când să mai ieșim în oraș să mâncăm.

La urma urmei, rolul femeii e departe de a fi cel de bucătar al familiei

Plus că din soția perfectă nu iese tot timpul femeia fericită. Așa că te invit să te gândești cum ar fi dacă te-ai opri pentru o secundă din tot ce faci acum, ai închide ochii, te-ai imagina cu picioarele în nisip sau mângâiată de aerul curat de munte și ai respira pentru 1 min. Tu cu tine, în mijlocul naturii, departe de ”trebuie”, ”perfecțiune”, ”dacă nu faci X, nimeni nu o să stea lângă tine” și tot ce se întâmplă să mai auzi.

Iar pentru că am ajuns aici, permite-mi să te întreb:

Tu știi să te lași iubită?

Gary Chapman, în minunata lui carte ”Cele 5 limbaje ale iubirii” spune că așa cum fiecare dintre noi vorbește perfect limba sa maternă, tot așa avem și un limbaj principal al iubirii. Cele 5 sunt: darurile, contactul fizic, serviciile, declarațiile și timpul petrecut împreună.

Ca să-ți dai seama pe ce limbaj funcționezi răspunde-ți la 3 întrebări:
1. Dintre toate lucrurile pe care le face sau nu partenerul tău, care te doare cel mai tare? Opusul lucrului care te face să suferi arată limbajul tău de iubire.

2. Ce l-ai rugat cel mai des pe partenerul tău? Rugămintea respectivă poate fi chiar lucrul care te-ar face să te simți iubit/ă

3. Cum, îți exprimi de obicei, dragostea față de partener? Modalitatea respectivă poate fi un indiciu vis-a-vis de limbajul tău de iubire

Te întrebi, poate, de ce acest exercițiu. Sunt sigură că sunt momente în care simți că omul de lângă tine, cel de care te-ai îndrăgostit și ați trăit clipe minunate împreună, nu te mai iubește. El zice că da, tu că nu și uite așa vă prinde noaptea supărați și triști.

Odată ce înțelegeți că fiecare dintre voi vorbește un alt limbaj al iubirii decât celălalt, treburile revin pe linia de plutire. Nu e ușor să înveți să vorbești pe limba celuilalt, dar ținând cont că scopul vostru e comun – IUBIREA – nimic nu ar trebui să vă stea în cale. Așa că dacă pentru ea contează un fir de floare nu numai la ocazii speciale, fă-i pe plac. Sunt sigură că în momentele în care ea simte că e iubită, te va copleși cu dragostea ei. Și invers!

Dați-vă voie să vă (re)cunoașteți pentru că s-ar putea să vă reîndrăgostiți unul de celălalt. Iar nimic nu e mai înălțător decât momentul în care ne simțim iubiți!

Tags

aleg sa fiu eu, cele cinci limbaje ale iubirii, cum iubesc barbatii, cum iubesc femeile, cum sa te reindragostesti, femeia perfecta, gary chapman, ma iubesc, ma respect, sotia perfecta

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *