Indiferent cât citești despre asta, a fi mamă se învață pe parcurs, zilnic, oră de oră alături de copilul tău. Când am rămas însărcinată am fost sigură că voi fi o mamă perfectă care va apuca să facă de mâncare, curat, plimbe copilul, adoarmă copilul, să se îngrijească și să aibă îndeajuns de mult timp pentru ea cât să se simtă și relaxată. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg, după cei 2 ani de stat acasă, împreună cu echipa de comunicare a OCC din care fac parte, am gândit povestea unei copilării fericite pe care am denumit-o Pașaportul de Vacanță. Trei ore și jumătate de timp pentru părinți!

Suna atât de bine când am pus-o pe hârtie. Deja îmi imaginam cum vom face părinți fericiți, cum vor avea și ei timp să ia o cină în oraș, singuri, după cine știe cât timp sau cum se vor plimba prin parc de mână în liniște, respirând în sfârșit. Pentru că povestea unei copilării fericite ne privește inclusiv pe noi părinții…copii fericiți, părinți fericiți!

În prima săptămână în care am lansat acest program, mă așteptam să sune telefonul încontinuu. Mie îmi venea să sun să las copilul oricui era dispus să stea 3 ore jumătate cu un năzdrăvan plin de energie, de ce nu ar face-o și alți părinți?! Am înțeles mai târziu că niciunuia dintre noi nu ne vine să ne lăsăm sufletul cu oricine, așa că am așteptat.

Am explicat fiecărei mame care mă suna ușor uimită că facem așa ceva la Opera Comică, că da, copiii rămân cu noi și da, ei au acele ore doar pentru ei în care promitem să-i sunăm doar dacă nu mai avem idei de cum să-i distrăm pe cei mici (ceea ce nu se întâmplă niciodată). Pentru că majoritatea dintre părinți ne cunosc de atât de mult timp, și-au luat inima-n dinți și au venit. La început timid, apoi cu atât de multe cereri încât vom fi nevoiți cât de curând să mărim echipa care se ocupă de Pașaport pentru a răspunde cererilor părinților.

Așa ne etalăm hăinuțele după bătaia cu apă!

De la o singură grupă de 5 copii, pe weekend, cum era la început, acum, după 1 lună și jumătate avem 4 grupe complete și telefoane care tot sună să ne întrebe dacă totuși nu se poate să mai mărim numărul copiilor per grupă. Am ales să facem grupe de 5 copii pentru ca cei mici să se împrietenească mai ușor și atât noi, cât și ei, să ne obișnuim rapid unii cu ceilalți.

În acest weekend am primit cele mai frumoase ”te iubesc” de la Bubu de 5 ani și de la Eli de 4 ani, copii care nu m-au cunoscut până-n acel moment, dar care mi-au rămas la inimă. Bondingul cel mai puternic îl facem la bătaia cu pistoalele cu apă când ieșim din rolul de Supraveghetor al copiilor și intrăm în rolul de Partener de Distracție. Ieșim uzi leoarcă de acolo, dar toți, absolut toți avem zâmbetele până la urechi și e minunat.

Așa că dragi părinți, aveți încredere că Opera Comică pentru Copii este acel loc în care copiii dumneavoastră sunt în siguranță și pe mâini bune, sunt susținuți să facă tot ce le place, sunt încurajați să-și depășească fricile alături de oameni profesioniști și au acces timp de 3 ore și jumătate la o gamă variată de activități care îi va face să-și dorească să revină.

Vă aștept să scriem povestea unei copilării fericite împreună.

Cu drag,

Miriam Crăciun – comunicator, mamă, om fericit

Tags

activitati de weekend, activitati pentru copii, aventura park bucuresti, copii fericiti, opera comica pentru copii, pasaport de vacanta, spectacole in aer liber

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *