Așa cum au existat lucruri pe care am ales să le fac în timpul sarcinii și după venirea pe lume a prințului am dezvoltat o listă de care mă țin ever since.

  1. Cel mai și cel mai important pentru mine a fost să fac cursul de prim ajutor pentru copii. Gândul că încep diversificarea și e posibil să se înece cu orice, mă teroriza, așa că am apelat la Pedilactis și la minunata doamnă doctor Roxana Hristianovici care a explicat cu răbdare tehnicile și apoi ne-a pus și pe noi la treabă.
  2. Tot din seria cursurilor must do a fost cel de noțiuni de bază despre sănătatea copilului. Băi mămici, cursul ăsta e musai de făcut!!! L-aș face obligatoriu, dacă aș putea, pentru că te învață cum să gestionezi prima febră mare a copilului (prima, că după aia te obișnuiești), cum să scapi de mucii din spatele nasului, ce sunt alergiile și cum le gestionăm și muuuuulte alte informații extrem de prețioase pentru o mămică la început de drum! Tot la Pedilactis, tot cu Roxana Hristianovici (e aur femeia!)
  3. Depășim ”must do” și ajungem la capitolul ”must read”. O carte care m-a pus pe gânduri (și am citit foarte multe pe tema parentingului) este cea a lui Jacques Salomé ”Mami, tati, mă auziți?” . Despre ce bagaj aducem cu noi pe lume, cum îl transformăm în tipare comportamentale și cum acele tipare ajung să fie transmise copilului nostru…toate astea subconștient. E MI NU NA TĂ!
  4. La fel de important este și grupul de facebook din care alegi să faci parte. Am vorbit despre asta și în articolul destinat viitoarelor mămici și consider că e la fel de necesar și mamelor care au nevoie de la fel de multe informații și nu știu de unde să le ia. Grupul La Primul Bebe este extrem de util, plin de informații de care orice mamă are nevoie pentru copilul său, plin de evenimente faine și format din mame empatice și educate. Join us!
  5. De când cu fii-miu și cursurile despre sănătatea lui, am ales să iau fiecare problemă de sănătate cu răbdare și încredere că va depăși momentul și, happy me, își va întări din ce în ce sistemul imunitar. Pentru că părerile medicale sunt împărțite: unii pediatrii oferă la o simplă tuse 3 siropuri, 4 medicamente și muuulți aerosoli (glumesc, ăștia se dau mai mult pentru muci), în timp ce alții zâmbesc cu blândețe și ne trimit acasă luând răbdarea la pachet, am ales să tratez copilul cât mai natural posibil și am ajuns să dau peste uleiurile esențiale de la doTERRA pe care le folosesc, în diverse combinații, pentru orice afecțiune ce permite tratamentul la domiciliu. Așa am trecut cu brio peste viroze, o groază de muci, tuse și febră. Prețul lor este mare pentru că este garantată calitatea și procedeul prin care sunt extrase, așa că … MERITĂ!
  6. Ca viitoare și actuală mamă, îți recomand călduros să îți rezolvi orice problemă care te afectează, fie ea din copilărie sau tinerețe, probleme spuse sau nespuse nimănui până acum. Este uimitor cum copilul preia starea mamei încă din pântec, iar după ce se naște este un burete ce absoarbe și înmagazinează emoții pe care nu le cunoaște încă. Dacă vrei ca al tău copil să crească într-un mediu armonios și ca tu să te bucuri pe deplin de el, te rog, fă un pact cu tine și du-te și pune-ți ordine în gânduri, emoții, credințe ce te limitează și invariabil îl vor limita și pe cel mic. Terapia, de orice fel, este un ajutor imens și o investiție pe viață! Ai curaj…pentru tine, pentru copilul tău și pentru o viață fericită!
  7. Tot un fel de terapie este și mersul la sală, așa că te invit să-ți iei rucsacul cu toate cele necesare și să mergi de minim 2 ori pe săptămână la o sală de fitness sau aerobic. Vei veni încărcată cu multă energie pozitivă și va fi și o gură de aer pentru tine. Hai să fim în formă!

Tu ce altceva ai recomanda unei proaspete mămici?

Tags

curs de prim ajutor pentru copii, cursuri pentru mame, dr roxana hristianovici, jacques salome mami tati ma auziti, la primul bebe, must read, notiuni de baza despre sanatatea copilului, pedilactis, terapia in sarcina si postnatal, tipare comportamentale in copilarie, uleiuri esentiale doterra

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *