Nu ne place deloc ADEVĂRUL. Ne ferim de el ca Dracu‘ de tămâie, iar pe cei care-l dezvăluie îi zidim în clădirea rușinii și a lipsei de empatie. Nu ne place deloc adevărul…

Când am terminat facultatea, auzisem de singurul program masteral (la vremea aia) care trata politicile de gen. Masterul ”Gen, Politici și Minorități” al SNSPA părea un program care va revoluționa societatea românească. M-am gândit că în sfârșit cineva își îndreaptă atenția către drepturile femeilor, abuzuri la care sunt supuse, discriminare la locul de muncă, etc. În sfârșit cineva VEDE asta. Dar nouă, societății patriarhale, nu ne place deloc adevărul.

În ultimele zile, orice știre de ultimă oră este surclasată de problema numărul 1 a românilor – cântăreața X NU VREA COPII! BLASFEMIE, EGOISM, NESIMȚIRE, LIPSĂ DE EMPATIE. Aceste apelative le-am auzit azi la radio în timp ce-mi duceam copilul la grădiniță. Din partea unui bărbat extrem de indignat care nici nu mai lăsa moderatorii emisiunii să intervină. ”Astfel de femei nu au ce căuta în societatea asta”, spunea el. Și aici m-am blocat!

CORPUL MEU E DREPTUL MEU!

Iar într-o societate normală, EMPATICĂ, nici nu ar trebui să explic afirmația de mai sus. Nu ar trebui să mă justific sau să caut să fiu ”în concordanță cu…”.

Unde este empatia, domnilor, atunci când:

  • legile care privesc drepturile femeilor sunt făcute de voi?
  • decideți voi pentru noi în ceea ce privește funcțiile corpului nostru?
  • vă aducem copii pe lume, dar implicarea voastră este ZERO?
  • ne tratați ca niște obiecte al căror scop este să procreeze?
  • discriminați la locul de muncă?
  • nu recunoașteți atunci când femeia vă este egală?
  • loviți corpul pe care acum îl proslăviți brusc?
  • blamați decizia unor femei FĂRĂ SĂ VĂ INTERESAȚI DE DUREREA DIN SPATE?

Nu ne place deloc adevărul! Pentru că ne pune față în față cu cele mai mari frici ale noastre.

”Dacă nu am fost un copil dorit?” ”Dacă părinții mei nu m-au iubit?” ”Dacă adevărul pe care mi l-am spus de fapt nu este Adevărul?!” Și uite așa incertitudinea crează monștrii.

Îmi dau seama că pe moment m-a iritat extrem de tare afirmația domnului respectiv. Îmi venea să intru în direct doar ca să-l întreb cum își permite să vorbească cu atât de mult tupeu de ceva ce nu înțelege. Cum poate pune la zid o femeie care SPUNE ADEVĂRUL?! Pentru că DA, viața nu mai e la fel după ce aduci un copil pe lume. Nu, nu mai ai timp să trăiești ca înainte sau să te distrezi sau să vezi totul relaxată și cu bucurie. Pentru că apar RESPONSABILITĂȚI URIAȘE. Și ghici pe umerii cui se așează?

Până nu o să ne vindecăm traumele transgeneraționale, vom privi adevărul ca un atac la persoană.

Până când bărbații nu-și vor asuma responsabilitatea creșterii unui copil, femeile vor continua să facă cele mai bune alegeri pentru ele însele.

Până când ROLUL DE MAMĂ nu va fi înțeles și susținut, inclusiv legislativ, vom continua să trăim în bula noastră de ignoranță.

”Nu ne place deloc adevărul” este un adevăr! Asumă-ți-l și vei fi mai fericit, dragă domnule care ai înțeles pe dos noțiunea de empatie.

Semnat,

Mamă de 2 copii care va susține mereu că viața cu copii este frumoasă dacă e a altora 🙂

PS 1: uite că și unii bărbați spun același lucru ca artista noastră, dar nu s-a iscat niciun scandal as far as I remember

PS 2: despre trauma transgenerațională. Cu plăcere!

Tags

adevarul despre femei, cand vorbim de empatie, corpul meu e dreptul meu, decizia de a face copii imi apartine, discriminare la locul de munca, discriminarea femeilor, drepturile femeilor, drepturile mamelor, egalitatea de gen, empatie, femei care nu fac copii, inegalitate de gen, legi pentru femei facute de barbati, nu ne place deloc adevarul, nu pot sa fac copii, nu vreau să fac copii, scandal delia

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *