Da, ai citit bine! Așa că dacă nu ești cu testul de sarcină în mână care arată 2 liniuțe, ești fericită, stai jos și citește mai departe. Dacă, însă, burtica e într-o continuă expansiune sau ai citit de 10 ori aceste 3 rânduri pentru că lumina ochilor tăi trage de tine, well…stai jos și bucură-te că altele mai au o șansă :)))
Dragilor, treaba e simplă – NU FACEȚI COPII…dacă:

  1. încă mai copilăriți

2. stați cu mama și cu tata – De ce? Pentru că acel copil nu va fi crescut de tine și iubit/soț, ci de bunicii lui. Unde e problema? Nicăieri dacă nu-ți pasă și continui ceea ce e scris la punctul 1. All over the place, dacă vrei să fii o imagine pertinentă în ochii copilului tău.

3. sunteți de părere că asta vă va salva relația/căsnicia – Are rost să explic de ce? Didn’t think so…

4. mai aveți vise scrise pe To-Do List și neatinse încă – Știu că toate trăim cu ideea că atunci când vom deveni mame, ne vom lua copiii în cârcă și vom urca cu ei Kilimanjaro în timp ce vom face selfiuri peste selfiuri într-un cadru feeric în care NU ne vor clănțăni dinții! Saaaau că vom da cu piciorul mașinii mult visate și vom cumpăra o autorulotă cu care vom colinda întregul continent în timp ce vom trăi cu apă sfințită și prescură. WAKE UP! Știi cum e viața cu un bebeluș? IMPREVIZIBILĂ!!! Acum râde, acum plânge, ți se pare că ai găsit cauza plânsului și ești pregătită pentru următoarea rundă, dar ce crezi (?), fii-tu/ta a pregătit-o din timp și îți dă o servă la fileu de nu știi ce te-a lovit a…enșpe mia oară.

Nu vei pleca cu el în lumea largă, nu pentru că nu visezi cu ochii deschiși la asta dinainte să se nască, ci pentru că BRUSC, din mijlocul cerului o rază de lumină (ne)divină îți binecuvintează mintea și sufletul cu MATURITATE și RESPONSABILITATE – aceste coșmaruri ale To-Do List-ului tău.
Așa că, ascultă la prietena ta virtuală și trăiește-ți fiecare vis pe care-l pui pe hârtie de 10 ani încoace. Abia în momentul în care le vei avea bifate, vei putea trece la următoarea listă care se numește ”Amintiri cu flăcăul/mândra din dotare”…SUCCES!

5. nu v-ați bucurat prea mult de viața în doi – Baby Boss-ul meu a apărut după 1 an de relație și 1 lună de căsnicie. Mai exact, din luna de miere am petrecut o săptămână și apoi am stat cu sufletul la gură până la testul cu pipi pe băț. Aș fi vrut să mă mai bucur de viața de om căsătorit, aș fi vrut să am mai mult timp să ne descoperim și în noua postură de soț și soție. Sigur, amândoi ne-am dorit copilul foarte mult, însă amândoi stăm să ne gândim acum în pauzele de schimbat scutece ”Cum ar fi fost dacă…”

6. singurul motiv pentru care-l faceți este că familia vă dezmoștenește dacă nu-i aduceți un nepoțel ACUM ACUM – Întoarce-te la punctul 4! L-ai citit? Mai citește-l odată! Eventual asigură-te că nu ești la punctul 2 în timp ce citești și apoi întreabă-te ”Pentru a aduce un copil pe lume, este mai importantă părerea familiei sau decizia mea de când și cum se va întâmpla treaba asta?”

7. iubitul/soțul vă impune asta – Mai există o astfel de specie? Fetelor, vă rog, vă implor, dacă aveți un asemenea partener arătați-i ușa sau luați-vă geanta și mintea cu voi și mereți pe drumul vostru. Nimeni nu vă poate impune să vă folosiți propriul corp altfel decât doriți voi! N-o să găsiți altul mai bun? Dar ați căutat? N-o să vă iubească nimeni așa ca X? Începeți prin a vă iubi pe voi! Mama îmi spune că sunt dificilă și n-o să mă ia nimeni…Alegeți să fiți proiecția mamei voastre sau propriul creator? Iar dacă acestea sunt întrebări care vă bântuie și nu reușiți să găsiți răspunsurile congruente pentru voi, apelați cu încredere la un terapeut. Vă veți mulțumi toată viața pentru alegerea luată, iar copiii voștri vor fi încântați să aibă o mamă asumată!

Scriu aceste rânduri zâmbind, amintindu-mi cât de convinsă eram la 19 ani că vreau copil. Apoi relația de atunci s-a terminat, altele i-au luat locul, voiam copil cu fiecare om pe care l-am iubit așa…ca rod al iubirii noastre. Îmi mulțumesc că am avut răbdare, că am depășit frici, frustrări, că am avut curajul să mă cunosc mai bine, că m-am căutat. Astfel, copilul meu a venit când a trebuit, în relația care pe el îl pune cel mai frumos în valoare (cu iubire) și în momentul oportun.
Faceți și voi la fel!

Tags

calatorii cu copiii, copiii nu ne apartin, cum sa raman gravida, kilimanjaro cu copil, mama asumata, nu faceti copii, sfaturi pentru mame, vreau sa-mi salvez relatia

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *