”Păi cum dragă, îți lași copilul acasă și te duci la muncă? Este așa mic și tu pleci de acasă? Săracul copil cât trebuie să sufere. Ce suflet poți să ai!” – cam asta aud eu de fiecare dată când spun familiei, amicilor, persoanelor necunoscute, că muncesc. Și nu sunt singura!

Recunosc că este peste puterile mele să înțeleg de unde această aversiune vis-a-vis de momentul în care mama alege să își reînceapă activitatea. Iertați-mă, dar părinții noștri oare cât stăteau cu noi acasă? Dar de bunici ce ziceți? Din experiența personală a familiei mele, părinții noștri erau pasați la bunici încă de pe la 5-6 luni, iar noi am fost un pic mai norocoși pentru că mama era freelancer. Așa că, din nou întreb: de ce punem la zid mamele care aleg să se întoarcă mai devreme la muncă?

V-ați gândit vreodată că o femeie îndrăgostită de munca pe care o face, odată ce devine mamă va simți nevoia să se reapuce de treabă? Sau că singura scăpare a unei mame care simte că se afundă în depresie este să se simtă utilă și faptul că muncește, o ajută enorm? Sau că multe dintre noi, odată devenite mame, am ales să ne punem pe picioare propria afacere, tocmai pentru a avea un program mult mai flexibil? Dar ce ziceți despre asta:

O femeie împlinită este o mamă fericită!

Și vă rog nu veniți cu argumente precum: ”dacă părinții noștri nu și-au făcut timp pentru noi, asta nu înseamnă că și noi trebuie să facem la fel” sau ”sunt alte vremuri acum”. Ambele afirmații sunt corecte, însă este mai mult de atât! Mamele care se întorc la muncă, vin acasă fericite, au mai multă răbdare, iar copiii se simt iubiți și fix despre asta e vorba. Nu despre câte ore a lipsit de acasă sau câte zile alege să muncească, ci de câtă iubire, atenție și răbdare îi oferă copilului său după aia! Și în cele mai multe cazuri asta se întâmplă, iar copiii după asta tânjesc!

Avem nevoie de oameni fericiți, de oameni care se duc cu drag la muncă, sunt eficienți și vin acasă încărcați pozitiv. Aici ne încadrăm și noi, mamele. Nu suntem altă specie, venirea unui copil pe lume n-ar trebui să ne îngrădească libertatea, ba dimpotrivă. Și încă ceva…

If this is not power, I don’t know what is!

Un studiu făcut în 2014 de către cercetătorii americani de la Fegeral Reserve Bank, din Saint Louis, SUA, susține că femeile cu copii sunt mult mai productive decât cele care nu au. Beat that!

Cu toții vorbim de mentalitate New Age, în schimb continuăm să dăm cu ea de pământ oricând avem ocazia și oricând vedem că altcineva a reușit să obțină ceea ce și noi ne-am fi dorit. Și uite cum rănile trecutului pun piedici dezvoltării noastre! N-ar fi mai fain să ne uităm în propria ogradă și să o dezvoltăm în vila sau palatul la care visăm de mici?

Eu zic că se poate!

Tags

alte vremuri, femeie implinita mama fericita, if this is not power, mame antreprenor, mame care se intorc la munca, nu sunt singura, se poate

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *