Știți momentul ăla când intri într-un magazin dedicat bebeilor și decizi să iei doar strictul necesar? Nici eu! Iar dacă e vreo mamă care îl știe, o rog să ne spună secretul!

E foarte greu când devii mămică, să te abți de la a cumpăra tot magazinul de articole pentru pitici, știu, de aceea recomand să-l iei pe partener cu tine și să-l rogi dinainte să te oprească atunci când va fi cazul. Și totuși ceva ceva tot ar trebui să cumperi, nu?

Hai să vedem împreună ce:

hăinuțe  – eh, dacă există câteva articole de la care ne putem abține, când vine vorba de hăinuțe pufoase, miiiici și cu mesaje drăguțe, nimic nu ne mai poate opri! DAR ia aminte că oricât de drăguțe sunt, bebe crește foarte repede în primele luni de viață, așa că îi vor rămâne mici.

Sfatul meu: cumpără câte 2 body-uri diferite (mânecă lungă, mânecă scurtă, overall) dacă naști vara și o căciuliță, 2 pulovărașe, un dres grosuț și o salopetă, dacă naști iarna + fii deschisă la a primi (ținând cont că-s purtate așa puțin, n-ai de ce să te ferești de asta)

pamperși – aceeași regulă se aplică și la scutece, bebe crește, nu-i lua prea multe căci riști să rămâi cu ele.

Sfatul meu: cumpără-i doar 2 pachete de pampers numărul 1. În funcție de greutatea de la naștere, nu le va purta mai mult de o lună jumătate.

creme, uleiuri și alte drăcovenii – nu-ți ticsi baia cu prea multe. Până nu vine bebe și nu afli cât e de sensibil, ia doar strictul necesar: un gel de duș (eu am folosit Klorane și sunt foarte încântată de el), o cremă pentru funduleț (îți recomand crema ”Bebe Drag” de la Vivanatura, 100% naturală), un ulei de corp pentru masaj și un detergent pentru rufele lui bebe (după câteva luni, poți începe să-i speli hainele împreună cu ale voastre)

Ai răbdare! Copilul tău te va învăța tot ce trebuie să știi despre el și împreună veți decide ce e necesar și ce nu.

pătuț – da, ce să zic, e bun pe post de dulap :)). Dragilor, atât vă spun ”socoteala de acasă nu se pupă cu cea din târg”. Eu am susținut sus și tare că al meu copil va dormi numai în pătuțul lui. Unde doarme de la 2 luni? Exact! Cu noi în pat. Știu că voi nu veți concepe așa ceva și că al vostru va fi mai cu moț, doar luați în calcul că s-ar putea să ajungă o piesă veritabilă de mobilier pe care se va pune praful și va mai ocupa și spațiu inutil în casă!

Sfatul meu: căutați să vă luați acele pătuțuri co-sleeping care se pot atașa patului vostru. Îmi puteți mulțumi după aia!

suzete, biberone, lapte praf – deși eu am fost pro alăptare, am avut senzația că al meu copil nu se sătura la sân așa că am decis să nu-l chinui și la anumite mese îi dădeam o măsură de lapte completare. De la 3 luni a mâncat doar de la sân și-mi mulțumesc zilnic că am ales să fac ceea ce am simțit că e mai bine atât pentru mine, cât și pentru puști.

Sfatul meu: pentru liniștea ta cumpără 1 biberon (Avent cu tetina nr 1 pentru primele luni, a fost de cel mai mare ajutor, imitând cel mai bine forma sfârcului. De asemenea si gama Lansinoh Momma cu flux lent, sunt o achiziție bună), o cutie de lapte praf (în primele luni îți recomand un lăptic AntiRegurgitare, pentru că bebe va da mult pe afară; apoi alege ce crezi că e mai bun pentru el) și una sau două suzete 0-6 luni (s-ar putea să-și fie un real ajutor în crizele de plâns ale celui mic)

jucării – ai răbdare! În primele 2 luni, copilul tău abia distinge culorile, iar văzul i se dezvoltă treptat. Îi poți lua un carusel pe care să i-l prinzi de pătuț pentru când va putea să-l urmărească și un centru de activități de care se va bucura de la 3 luni în sus.

cărucioare și sisteme de purtare – momentul nașterii va fi unul frumos pentru tine, însă pentru copilul tău va fi o separare destul de bruscă. Dacă vrei să continui să menți conexiunea o perioadă, îți recomand sistemele de purtare. Eu mi-am cumpărat 2 sisteme de la Manduca, printre care și acel wrap elastic (5m de cârpă) în care bebe nu a vrut de nicio culoare să stea (până mă înveleam în cârpa aia, copilul se enerva crunt), iar de cel normal sunt mulțumită abia acum la 6 luni.

IDEAL pentru noi a fost Marsupi. Este mega ergonomic, îl strâng într-o fracțiune de secundă și tot atât îmi ia ca să-l pun pe mine și pe bebe în el. Copilul stă foarte bine în el (e recomandat de la cea mai fragedă vârstă până când nu te mai ține spatele), iar pentru mine este foarte confortabil. De asemenea, când crește puștiu și-s susține bine căpșorul, poți începe să-l porți și pe șold sau în spate. Cum am spus…IDEAL!

În ceea ce privește căruciorul, eu am ajuns să cumpăr 2 din cauza grabei de a-l achiziționa pe primul. Primul a fost un Baby Merc. L-am ales pentru că avea roți babane și un cadru foarte stabil cu care poți face off-road la greu DOAR CĂ era mult prea mare pentru liftul meu și trebuia să-l pun pe soț să facă sală zilnic primele 3 luni (ah, și abia încăpea în portbagajul unui Ford Focus). Apoi mi-a venit mintea la cap și am căutat un cărucior care să se plieze tip umbrelă (ocupând astfel fooooaaarte puțin spațiu și în casă și-n mașină), cu un mecanism simplu de strâns, cu roți destul de rezistente (nu voiam să rămână în prima groapă – și-n București sunt destule) și UȘOOOOOR (Baby Mercu avea vreo 12 kg). Așa că am găsit minunatul Peg Perego Pliko Mini de care sunt mega-hiper-super încântată. Da, e simplu, fără scoică (pe care o vei folosi EXTREM de puțin) și fără landou (cel de la Baby Merc l-am folosit fix drumul de la maternitate-acasă și încă 2 drumuri până când am achiziționat scaun de mașină). Așa că dacă vrei un preț rezonabil și o calitate pe măsură, achiziționează-l cu încredere.

Alege să cumperi conștient, fără a arunca banii pe lucruri de care nu veti apuca să vă bucurați. Ai încredere în copilul tău și în tine, pleacă urechea doar la ce rezonează cu tine și bucură-te de ceea ce va urma!

Tags

articole utile pentru bebelusi, bebe drag vivanatura, carucior peg perego, ce sa-i cumpar copilului meu, geluri de dus pentru bebe, jucarii pentru copii, lista maternitate, maduca, marsupi plus, patut co-sleeping, sistem purtare

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *