• ieși afară toamna fără să-i pui copilului CEVA pe cap (a se citi 20+ grade)
  • ieși afară iarna pe temperaturile acelea absolut inumane, deși copilul e înfofolit din cap până-n picioare mai ceva ca Moș Crăciun
  • ieși afară cu el într-un sistem de purtare: ”Așa îl înveți, așa îl ai. N-o să vrea decât la tine în brațe” (deja mi-l imaginez pe fii-miu rugându-mă cu lacrimi în ochi să-l duc la întânire cu iubita, purtându-l în brațe…)
  • nu permiți necunoscuților să-și lase balele pe membrele copilului tău
  • te uiți urât la cine se uită insistent la copil
  • îți lași copilul să plângă – Nu numai că ești nebună, ci pur și simplu lipsită de empatie, iubire, înțelegere. Rolul de mamă nu e pentru tine. Nu contează că puștiu tocmai ce a fost lăsat jos acum 30 de secunde, nope, how can you live with yourself, pă bune?!
  • îi dai copilului ORICE doar ca să tacă. Covrigi, pâine, și mai mulți covrigi, biscuiți, o șosetă…orice vrea copilul doar să nu-i mai auzi trilurile înnebunitoare. Nu tu un morcovior fiert, nu tu o feliuță de măr, o bănănuță, ceva sănătos și musai ECO…e greu să te cari cu enșpe mii de recipiente după tine, dar nu imposibil. DO YOUR JOB WOMAN!!!
  • nu-i faci toate vaccinurile. E alegerea fiecărei familii să se intereseze asupra acestui aspect și să ia decizia cea mai bună pentru copil. Nu a ta, nu a mea, a nimănui, so be kind and mind your own business 🙂
  • nu îți îndopi copilul cu mâncare, lapte praf – în funcție de vârstă. Ceea ce bunicile lor ar trebui să înțeleagă (și unele dintre noi), este că un copil dolofan nu e neapărat un copil sănătos. Atât timp cât face pipi (minim 6 scutece pe zi), caca și e vioi, you don’t have to worry about it (plus că există grafice pe net pe care le poți accesa ca să te liniștești!)
  • dacă ai impresia că nimic nu faci bine și copilul tău deja te urăște pentru asta! Hey, heads up, we’re all on the same side here. NU EȘTI SINGURĂ (keep this in mind)! Instinctul matern vine pe parcurs, ai încredere în tine și o să vezi cum totul se așează, iar dacă stai prost cu încrederea poți să vorbești cu alte mame, cu o prietenă, cu propria mamă sau poți să-mi lași un mesaj.

Eu sunt o astfel de mamă și-s tare mândră de asta. Dacă ai și tu o listă ca cea de mai sus, lasă un comentariu și hai să râdem împreună.

Până atunci,
Te îmbrățișez cu drag!

Tags

cum imbracam copilul iarna, cum sa fiu o mama buna, diversificare copil, mama nebuna, sarcasticmom, sistem de purtare bebe

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *