Ți s-a întâmplat? Să pieri în ochii cuiva din cauza unui moment de vulnerabilitate, acel moment în care celălalt te-a văzut slab?

Câți dintre voi puneți egal între vulnerabilitate și slăbiciune? Fiți sinceri! Și gândiți-vă când ați pus acest egal ultima dată, cui, în ce situație?

Motherhood-ul, uneori, îți dă un bilet dus către vulnerabilitate (cel de întors ți-l achiziționezi singură). Cei de lângă, cei care nu au trecut prin această experiență, cei care cândva te-au văzut în toată splendoarea și te-au luat ca exemplu, te etichetează. Și de obicei sunt fix aceia care refuză să se conecteze cu latura lor emoțională și mai ales cei care – dintr-o lipsă sau alta – vor să nu se implice.

Și e nasol să știi! E cu atât mai nasol, cu cât universul tău deja s-a dat odată peste cap prin apariția copilului. Dacă mai adăugăm nopți nedormite, zile în care n-apuci să faci un duș, un cocktail de emoții și stări la care nu te-ai gândit în veci, nasolul se adâncește. Câteodată se transformă în depresie! Asta în cazul în care depresia nu era deja acolo și atunci nu face decât să o accentueze.

Vulnerability is not winning or losing. It’s having the courage to show up when you can’t control the outcome.
–Brené Brown

Articolul ăsta nu este pentru mame, e pentru cei care pun egal. E pentru cei care cred că puterea e incompatibilă cu vulnerabilitatea. Doar n-ai cum să fii optimistă, mereu cu răspunsurile la tine, încrezătoare și apoi, brusc, să devi o epavă. N-ai cum…așa-i?! BA DA!!! Și de ce trebuie să fie ceva groaznic? De ce e atât de greu să acceptăm că echilibrul după care tânjim toți e de fapt echilibrul între experiențele plăcute și cele mai puțin plăcute? Între momente de strălucire și momente în care nu te mai poți ridica de jos? Nu vei știi niciodată cât de minunat e raiul, dacă n-ai trecut prin iad și cu toate că toți știm asta, mulți dintre noi judecăm.

Permite-mi, totuși, să te întreb: te face să te simți mai puternic atunci când etichetezi un om care pe moment și-a pierdut resursele? Căci dacă în asta stă puterea, atunci prefer să fiu vulnerabilă!

Tags

cum imi recapat echilibrul, despre vulnerabilitate, oamenii puternici nu sunt slabi, vulnerabilitate ca slabiciune

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *