Când se joacă, când mănâncă, atunci când plânge sau e furios, ba chiar și atunci când dă să adoarmă, îl privesc și zâmbesc.

Și tot umblă pe net imagini haioase în care mamele sunt sfătuite să nu-i privească atunci când adorm căci puștii vor simți și vor refuza să închidă ochii. (haioase haioase, dar cu un sâmbure de adevăr) Aleg, totuși, să o fac. Pentru că am înțeles că motivul pentru care caută mereu privirea mea, este de a se simți încurajat. De a conștientiza că ceea ce face în acel moment, este aprobat de mine printr-o simplă privire. Nimic mai mult.

În primii ani de viață, limbajul nonverbal este baza dezvoltării copilului

De câte ori nu ți-a căutat privirea, în momentul în care a început să meargă? Sau la locul de joacă, atunci când voia să urce scările toboganului sau să se dea în balansoar? Ți s-a întâmplat și ție să observi cum împarte bucuros o jucărie cu un alt copil și imediat după aceea să se uite la tine zâmbind?

La fel ca îmbrățișările, aprobarea dată de o privire blândă, susține copilul în dezvoltarea sa emoțională!

Și nu numai. Vrei să ai un copil a cărui încredere în propriile forțe să fie de neclintit? Acesta este primul pas! Din lucruri atât de simple, dăm aripi copiilor noștri. Dintr-o privire încurajatoare, un zâmbet, o îmbrățișare, un ținut de mână… Fără tone de jucării de care se va plictisi instant, haine pe care le va purta un sezon și alte obiecte pe care le cumpărăm crezând că asta îi va face fericiți.

Copiii au nevoie de părinți care să-i susțină și să le fie alături. Așa că te rog, privește-l mai mult, cu dragoste și blândețe și-ți promit că recompensa e … pe viață!

Pas cu pas, creștem adulți fericiți și responsabili.

Tags

copiii si recompensa, dezvoltarea emotionala a copilului, imagini haioase, imi privesc copilul, incredere in propriile forte, limbaj non verbal, limbajele iubirii la copii, privire incurajatoare

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *