Să-l înlocuiască pe ”nu”!

  • Nu face aia
  • Nu te duce acolo
  • Nu pune mâna pe câine
  • Nu mânca de pe jos
  • Nu te juca lângă leagăn
  • Nu mai țipa

Nu, nu, nu! Și te mai întrebi de ce, cât sunt mici, copiii au perioada lui NU în care răspunsul la orice întrebare este…ați ghicit…NU!?! Sau de ce e atât de greu să se exprime față de noi părinții care, până la vârsta de 17 ani le spunem NU de 150.000 de ori, iar DA doar de 5000. E trist, așa-i? Și știu că fiecare dintre noi visează la a fi un altfel de părinte pentru copilul său, decât au fost ai noștri. Așa că hai la treabă! Vrei să schimbi ceva?

Începe conștientizând că al nostru creier uman este structurat în așa fel încât să perceapă orice este spus DUPĂ nu.

De ce crezi că puștanul se duce la priză când tu îi spui răspicat să nu o facă? Sau de ce țipă când îi explici că nu-i frumos? Ai crezut că o face doar ca să te supere, așa-i? Acum înțelegi! Și gândește-te de câte ori te-ai enervat când cineva ți-a spus ce să nu faci, ajungând să faci acel lucru…

E o chestie ce ține de re-educarea mentalului nostru. E greu? Realizabil, dacă stai să te gândești care e miza – un copil fericit, un copil care are mai multă încredere în el (marea problemă a generației noastre, apropo!), un copil care se simte susținut și știe să comunice eficient!

Începe de azi, înlocuind acest non-cuvânt și dând o perspectivă pozitivă ideilor pe care vrei să le comunici copilului tău și, de ce nu, celor din jur. Peste ani o să-ți mulțumești!

Tags

comunic eficient cu copilul meu, creierul nu percepe nu, cum sa nu spun nu copilului meu, cum sa-i dau copilului incredere in el, cum sa-mi fac copilul fericit, how to be the best parent, reeducarea mentalului, simon t bailey

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *