Pfoa…păi de unde să încep? No hai cu începutu că-i mai fun:

 1. Kilograme în plus…multe sau mă rog, destule cât să pot pluti în Marea Neagră fără colac
 2. O excludere din viața socială și profesională pe principiul ”Hai să-l lăsăm pe X să facă treaba asta că nu vrem să te obosești prea tare”, ”Pasăm responsabilitatea asta lui Y că știm cum sunt femeile însărcinate, acu sunt calme, acu distrug tot în jur” și câte și mai câte. Serios, oameni buni, suntem doar însărcinate, nu ni s-a făcut transplant de creier!
 3. Depresie post-partum. Ooooh de aici totul a fost numai o sărbătoare: soțul se gândea de 3 ori dacă să mă lase cu bebe înainte să plece la muncă, maică-mea făcea verificări la telefon cu mine zilnic, soră-mea dansa cu moralul meu, iar terapeutul la care am apelat mi-a pus creierii pe bigudiuri la propriu. Desigur, mai eram și eu pe acolo care mă întrebam ce naiba se întâmplă cu viața mea și unde au dispărut ciocolățile XXL de la milka
 4. Prioritizare! Fraților, e SFÂNTĂ, nu știu unde a fost până acum. Casa lună? Pentru ce, că doar nu se filmează Master Chef la mine-n sufragerie. Preparat mâncare cât pentru 1 săptămână? De ce, când eu mănânc ce prind pe fugă, rece și probabil fără gust că deh…așa-i cu fast-foodu’, iar soțul săracul s-a obișnuit să mănânce la muncă. Na, așa-i când ai copii.
 5. Mi-am descoperit casa. Știe cineva în câte puncte e dezlipit tapetul din dormitor până n-apucă să stea ZILNIC acolo muuuuulteeee ore?! Nu! Sunt as
 6. Resurse pe care habar n-aveam că le am:
  ⦁ pot sta trează 20 de ore și încă să mai fiu funcțională
  ⦁ RĂBDARE – oh boy oh boy this is BIIIIG. Când stai cu copilu’ atârnat pe geam, ținându-l doar de un picior, în timp ce-ți repeți de 100 de ori pe minut că ăsta-i doar începutul, iar el îți râde galeș a aprobare
  ⦁ muuultă multă iubire. Și când îmi vine să-l pun pe lustră, mai amân un pic doar ca să-i mai smotocesc obrăjorii ăia bucălați
  ⦁ un arsenal de înjurături la adresa vecinei care s-a gândit ea să-și pună tocuri și să defileze prin casă fix când abia l-am adormit pe plod sau la adresa vecinilor care scot niște sunete ciudate în timp ce unul dintre ei dă cu capul de tejgheaua de la pat (na, fiecare cu ce are!)
 7. Emoții de toate felurile și de toate culorile. Cum să-ți vină să piși ochii la ORICE clip cu copii sau îndrăgostiți sau flori sau ursuleți sau chestii oribil de roz. My God, ce s-a întâmplat cu that heartless bitch?!
 8. Un pui de om la care mă uit zilnic și nu-mi vine să cred că e al meu și pe care abia aștept să-l văd crescând în omul minunat care știu că va deveni.
 9. Un nou fel de relație soț-soție:
 • Neața, am plecat la muncă!
 • DE CE M-AI TREZIT????!!!!
 • Păi am vrut să te sărut și să-ți spun că…
 • Știu că pleci la muncă în fiecare dimineață la ora 7:30, NU-I NEVOIE SĂ-MI SPUI ÎN FIECARE DIMINEAȚĂ ASTA. VREAAAAUUU SSSĂĂĂ DOOOOORM!
 • Bine iubito, pa!
 • Să nu vii târziu, fii-tu are nevoie de tine! (de fapt eu am ca să pot sta singură în baie 30 minute să mă uit pe pereți. Vai cât e de relaxant!!!!). Pa!
  (după 8 h)…
 • Ce faci, cum ți-a fost la muncă?
 • Meh, nimic interesant. Tu?
 • Am adormit copilul, am făcut de mâncare, s-a trezit copilul, l-am lăsat să plângă în timp ce dădeam cu aspiratorul, am adormit copilul, iar fix în momentul în care voiam să pun și eu capul pe pernă s-a trezit, l-am spălat și cam atât.
 • Super, te iubesc, noapte bună!
 • Noapte bună și eu te iubesc!

Sunt salvatoare bomboanele Rum-Kokos (punga mare), o căniță de cola (ca să nu agite mai tare diavolul tazmanian din dotare) și muuuusaaaaaai – cât timp vă permit soțul, copilul și orice ajutor mai aveți – momente cu voi închise în baie…sunt de neegalat!

  YOU CAN DO IT MOMMA!

Tags

cum sa am rabdare cu copilul meu, depresie post partum, mama tanara, mamicitie, maternitatea si emotiile, relatia cand vine un copil, resursele unei mame, rom kokos, you can do it momma

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *