Primul lucru care mi-a dat cele mai mari dureri de cap încă din sarcină și m-a făcut să cred că pot fi a shitty mom, a fost ALĂPTATUL. F*ck you very much!!!

trebuie să alăptezi!” – Nu-mi place de ”trebuie” ăsta!

copilul tău nu se va dezvolta corect dacă îi dai lapte praf” – da, aveți dreptate, cred că o să-i mai crească încă o mână dacă-i dau formulă.

doar așa vei crea o conexiune de bază cu cel mic” – singura conexiune de care o să-și facă el probleme, la un moment dat, va fi cea la internet, nu la mine!

alăptatul te face să te simți cu adevărat mamă” – hmmm nope! Cicatricea, durerile de după naștere, ragadele, cocktailul de hormoni care mă transformă în Godzilla, plânsul incontrolabil, dorința de a-mi arunca copilul pe geam în nopțile cu lună plină… Astea mă fac să mă simt mamă, nu doar mufatu copilului la sursă!

copiii alăptați au IQul mai mare, decât cei hrăniți cu formulă” – hai sictir! Inteligența se educă. Degeaba are IQ 200, dacă e leneș și nu vrea să facă nimic cu viața lui. Du-te plimbă ursu!

Toată lumea, de la cursurile de puericultură, până la familie, presează mama să alăpteze.

NIMENI nu zice ”bă fată, e ok dacă n-o să ai lapte, nu e capăt de lume, copilul tău tot va crește mare și-ți va mânca ficații, stai chill!”.

Și asta e foarte trist pentru că din momentul în care te trezești cu puradelu acasă și urlă și nu știi ce să-i mai faci și vezi că parcă ar mânca de la 5 țâțe, dar tu ai doar doo, ai impresia că ești ultimul specimen de mamă. Iar dacă mai vine și o altă tută care spune ”lactația se face punând copilu la sân” și tu fix asta faci de azi dimineață fără rezultat, îți vine să o iei pe arătură.

Draga mea…RESPIRĂ! Simți că nu ai lapte, nicio problemă, trimite soțul/mama/prietena/vecina la farmacie să-ți ia Galactogil, Ceai de Lactație și alte suplimente, bea o gură de cafea și relaxează-te. Care-i inamicul numărul 1 al lactației? STRESUL! Așa că ascultă la mine, LINIȘTEȘTE-TE! Uite-te la bucățica aia urlătoare, mai bea o gură de cafea și fă o măsură de lapte praf. NU SE ÎNTÂMPLĂ NIMIC ba chiar aveți amândoi de câștigat.

Iar dacă vrei totuși să te ții de treabă până la capăt, află că există SNS-urile cu care îl poți hrăni pe cel mic cu lapte praf în timp ce trage de la sân stimulând lactația!

See…everything is possible!

CURAJ

Tags

ceai pentru lactatie, cel mai bun lapte praf pentru copii, conexiune cu cel mic, copiii alaptati au iq mare, copilul se va dezvolta cu lapte praf, galactogil, probleme alaptare

Articole Similare

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *